Engeland

Mooi Engeland

Ook al is onze naam Het Franse huis, wil dat niet zeggen dat we alleen in Frankrijk op zoek gaan naar mooie brocante. We gaan ook regelmatig op schatten jacht in Engeland.

Bijna iedereen is een keer in Londen geweest, de grote stad met de vele winkels, dubbeldekkers, Engelse taxi’s, Londen Bridge, de Big Ben en Buckingham Palace.

Engeland heeft echter ook een heel andere kant. Zo zijn er buiten de grote steden ontzettend veel charmante en pittoreske dorpjes te vinden. Typische Engelse dorpen, met kleine winkeltjes en in ieder stadje wel een antiek winkel

Als je op rondreis bent in Engeland kom je af en toe spontaan in zo’n verborgen pareltje terecht.
Omdat wij zo van deze sfeer houden zijn we ook regelmatig in Engeland te vinden.
Engeland heeft nog veel mooi oud antiek,  Denken we aan Engels antiek, dan denken we vaak aan klassieke items. Hoedendozen van leer, oude koffertjes, paardrijlaarzen mooi te combineren in een klassiek interieur.

Prachtig bij b.v een Franse paspop of een op een oud regaal. Engels antiek is prima te combineren met Frans brocante. Het geeft een mooie mix van klassiek oud en shabby chic.

Een paar keer per jaar gaan we op zoek naar mooie spullen op de grotere antiekmarkten. In combinatie met een bezoek aan verschillende Antiques centres in de kleine dorpen genieten we dubbel op.

Het struinen op de markt is een feest, maar door de kleine dorpjes met de auto op zoek naar kleine winkeltjes maakt het feest compleet.

Mocht u op zoek zijn naar een speciaal item dan kunt u bij ons een zoek verzoek neer leggen. Wie weet komen we het voor u tegen en kunnen we het meenemen.

Op onze website hebben wij een pagina met mooi Engels antiek

Regelmatig komen hier nieuwe items bij.

Het Franse huis – Engels Antiek

Geef een reactie