Engeland

Engeland

Engeland, heeft werkelijk voor iedereen wel iets te bieden……voor mij het land met heel veel mooi Engels Antiek.

Verder staat Engeland natuurlijk bekend om zijn karakteristieke, pittoreske dorpjes en schattige cottages. Voor mij is de Cotswolds  één van de mooiste regio’s in Engeland. De streek barst namelijk van de schattige dorpjes met authentieke straatjes tussen glooiende heuvels, culinaire pubs en prachtige vergezichten. Je kunt hier slenteren door de vele fantastische dorpjes en genieten van de vele antiekwinkels. wij waren hier vorig jaar augustus en dat was echt een perfect moment, ik kan niet wachten om nog eens terug te gaan!

Tijdens onze tripjes naar Engeland hebben wij in heel veel verschillende accommodaties overnacht, overal was het leuk!
Wij houden van de Engelse sfeer in de Bed and Breakfast. Een paar nachten slapen in een Engelse cottages of prachtig landhuis.…..
Dat wil toch iedereen..!!

Natuurlijk gaan we naar de Engelse antiekmarkten en bezoeken we de Car Boot Sale, maar ook de plaatselijke antiekwinkels slaan we zeker niet over. De Engelse hebben mooi,  klassiek en stylish antiek.

Wie wil er nu niet als Drew Pritchard zoals in het programma Salvage Hunters op jacht naar alles wat antiek brocante is.
Drew heeft echt een droom job……!!

Ben je dol op brocante en antiek dan is Zuid-Engeland de  ‘place to be.’ Overal in het land vindt men grote en kleinere markten waar verrassend goede en kwalitatief hoogstaande antiquiteiten worden aangeboden. Veel markten worden er gehouden op vaste dagen van de maand. Antiekhandelaren weten de weg naar de antiekmarkten te vinden. De prachtigste items worden uitgestald, het onderhandelen kan beginnen.

Zuid Engeland kent ook vele leuke antiekwinkeltjes die dagelijks geopend zijn.

Het is onmogelijk om een compleet overzicht te geven van alle antiekcentra, maar in ieder dorp of stadje zijn genoeg antiek winkeltjes of antiekcentra te vinden. Je kunt ze niet missen.

Zelf zijn we regelmatig naar de Antiek markt in Ardingly geweest. Iedere 6 weken wordt daar op de renbaan een prachtige antiekmarkt gehouden. Let op er wordt wel entree gevraagd op de dinsdag 20 pond en op de woensdag 5 pond, maar parkeren is er gratis en op vertoon van je ticket kun je regelmatig je spullen naar de auto brengen en het terrein weer op… op zoek naar nog meer mooie items.

Op onderstaande website kun je heel veel informatie vinden.

antiques Atlas- Markets and Car Boot Sales

Wil jij ook naar Engeland en heb je geen zin om alles zelf te regelen?
Er zijn diverse organisaties die een complete reis voor je hebben, inclusief overtocht en verblijf.
Op de website van  www. visitbritain.com vind je alle informatie.

Ontdek ook dit mooie stukje Europa en maak je eigen herinneringen.

Veel plezier…!!!!!!

Geef een reactie